” I min värld händer det ständigt saker, jag gillar när det går undan, det var just det som gjorde att jag förälskade mig i restaurangbranchen. Tänk att varje dag få börja på ett nytt blad, skapa något från grunden och fort ska det gå!

Jag älskar det konkreta avslutet på varje dag i köket då det städats ner och alla prylar är undanplockade – en ren och ny pannå står redo inför morgondagen.”

Utbildad vid Hotel- og Restaurantskolen i Köpenhamn och några av Danmarks och Tysklands bästa kök är Titti Qvarnström första kvinna i Skandinavien att leda en restaurang till den åtråvärda Michelinstjärnan. Hennes dåvarande restaurang Bloom in the park blev även utsedd till Årets Krog av Restaurangvärlden 2015.

Titti har tävlat i tv-programmen Köksmästarna och Kockarnas Kamp, blivit utsedd till Rising Star av White Guide 2010 och varit i semifinal i Årets kock 2009.

Boken Malmö Cooking gavs ut i april 2017 av Norsteds förlag.

Priser och utmärkelser i urval:

2016: ”Årets kvinna i besöksnärningen” av branchorganisationen Visita.

2016: ”Årets kock i Skåneland” av Skåneländska Gastronomiska Akademin.

2016: ”Årets Skånska Stjärnskott” av Skånska Gastronomipriset.

2017: ”Årets Tryffelkock” av Gotlands Tryffelakademi.

Titti Qvarnström co-owner of Bloom in the park, the first restaurant in Scandinavia with a female head chef to receive a Michelin star and recognized as the Best Restaurant in Sweden 2015.
Formerly a semi-finalist at Chef of the year, she has also competed on the TV shows Chefs and Battle of Chefs.

The natural beauty of Southern Sweden has always been, and remains, a major source of inspiration for Titti. Her earliest memory of food is foraging in the woods with her dad, a biology teacher who knew which plants could be eaten.
Today her gastronomic vision is to – through her culinary creations – share a small part of the Swedish terroir with people all over the world.

Skånes natur har alltid varit, och är fortfarande, en stor inspirationskälla för Titti Qvarnström.